Tilbage til forsiden
Skriv til mig

Hent serien ned som pdf fil

Serie # 5 (1 time 12 min.)

Philippinerne - Hong Kong - Thailand 94

Med Århus Stiftstidende er vi på tur i Østen !

1. del ( 41 min. ) Vi kommer først til Philippinerne, hvor mere end 17.000 allierede mistede livet under 2. verdenskrig. - Vi besøger alt fra vulkaner til regnskov. - Fra den vildeste luksus til den dybeste armod, - og tager springet fra den vanvittige hektiske trafik i Manila, til den totale ro på risterrasserne i Benaeu. - Ifugoa- folket har levet her i mange tusinde år, hvor næsten intet har ændret sig.

Hong Kong, der er et at verdens største finanscentre, lader sig ikke beskrive med få ord, - det skal opleves. Her er virkelig tale om kontraster. - Rolls Royce og cykel taxier kører side om side. - men begge synes lykkelige. Hvordan Hong Kong vil tage sig ud i fremtiden er ikke nemt at sige. Men det ligger fast at den 1. juli 1997 måtte den Engelske Guvernør tilbagelevere kronkolonien til Kina efter 156 år under britisk flag.

2. del ( 31 min.) I Thailand er noget af det første vi oplever et meget spændende besøg på Father Brennan's Børnehjem i Pattaya. Det er her. at bl.a. store danske kræfter har været med til at opbygge en kærlig og tryg tilværelse for de mere end 650 børn. Der bliver også tid til et traditionelt elefantshow, inden vi fortsætter til Chang Rai der ligger højt mod nord ved "Den gyldne trekant"

Vi møder Lisu-stammen der er indvandret fra Tibet, samt en af de fattigste bjergstammer i Thailand, som er Akha-folket der er indvandret fra Yunnan-provinsen i Kina. Deres modsætning er Yao-stammen, som er meget længere fremme i udviklingen, og således klarer sig fint, med en blanding af turisme, brugskunst og agerbrug.

             

 

 

 

 

 

© COPYRIGHT 2008 LYSBILLEDER.DK