Tilbage til forsiden
Skriv til migHent serien ned som pdf fil

Serie # 16 (1 time 32 min.)

 Mongoliet 2004

Den blå himmels land - Djengis Khan's Rige!

1. del ( 46  min. ) Vores tur rundt i Mongoliet starter i Hovedstaden Ulaan Bataar, hvor vi bl.a. besøger det store Gandan Kloster, Naturhistorisk Museum, Vinterpaladset og Nationalteateret inden vi i russiske mandskabsvogne med 4 hjulstræk bevæger os ud mod de åbne sletter.

Efter to dages kørsel sydpå når vi frem til en dal, hvor en kort vandretur blandt murmeldyr og springmus fører os igennem ”Grippens Mund” der trods 20 graders varme ender ved en meget spændende gletscher. De følgende dage slår vi lejr i den kæmpestore Gobi-ørken. Det er verdens fjerdestørste ørken, og den udgør alene en tredjedel af landets areal.

2. del ( 46  min. ) Oplevelserne fortsætter nordpå med bl.a. Naadam (hestevæddeløb), dinosaurernes kirkegård og spændende vandreture, inden vi kommer frem til Gjengis Khans gamle hovedstad: Karakorum. - Dagen efter når vi frem til Den Hvide Sø, hvor naturen er ubeskrivelig smuk. Her er en fauna som man ikke troede mulig, da vinteren ofte når ned under -30°

Dagen efter bliver vi inviteret indenfor i en Ger, hvor den står på vodka, tørret fårefedt og airak (gæret hoppemælk).      I Moron, der er en af de større handelsbyer, køber vi proviant af en ”særdeles skummel” kvalitet, inden vi fortsætter mod ”Mongoliets Blå Perle” der er en af verdens allerstørste ferskvandssøer på 2.760 km² (kun lidt mindre end Fyn).

Inden vi kommer tilbage til Ulaan Bataar, gør vi et forsøg på at finde den oprindelige mongolske vildhest der omtales første gang helt tilbage i 1427.

               

 

 

 

 

© COPYRIGHT 2008 LYSBILLEDER.DK