Tilbage til forsiden
Skriv til mig
Hent serien ned som pdf fil

Serie # 15 (1 time 28 min.)

Vietnam 2003

 Grøn te og gæstfrihed

1. del ( 40  min. ) Når talen falder på Vietnam tænkes der ofte på krig, - men intet er mere forkert. Krigen sluttede for mere end 25 år siden, og trods umådelige lidelser ser vietnameserne mere frem end tilbage. Billederne fra krigen overskygges af en fantastisk smuk og afvekslende natur, krydret med spændende dufte og et mylder af venlige mennesker.

I Vietnams hovedstad Hanoi, der udstråler en charmerende blanding af fransk elegance og asiatisk afslappethed, er vi på en interessant byrundtur, inden turen fortsætter til den smukke Halong Bay, hvor 3000 øer rejser sig op af havet. Første del af turen, slutter i den gamle købmandsby Hoi An, en malerisk lille by i Det centrale Vietnam

2. del ( 48  min. ) Vi besøger den historiske by Huè, der gennemskåret af Duftenes Flod, igennem tiderne har været Vietnam’s kulturelle og politiske samlingspunkt. Her er et utal af historiske bygninger, paladser og kejserlige gravmonumenter.

I Det sydlige Vietnam besøger vi det tidligere Saigon, der i dag hedder Ho Chi Minh City. Det er kontrasternes by, med klassisk fransk arkitektur blandet med højhusbyggeri og østerlandske templer.

Mekong Deltaet, der kaldes Vietnam’s risskål, er et finurligt puslespil af brede floder, talrige øer og smalle kanaler, hvorfra der handles i de små sampaner. På hjemvejen kommer vi en tur igennem Cu Chi tunnellerne, der var en af VietCong’s stærkeste bastioner under krigen.

Turen slutter med total afslapning, på en lille ø i Siambugten

               

 

 

 

 

 

© COPYRIGHT 2008 LYSBILLEDER.DK