Tilbage til forsiden
Skriv til mig
Hent serien ned som pdf fil

Serie # 14 (1 time 33 min.)

UGANDA 2001

Blandt pygmæer og bjerggorillaer

1. del (47  min.) Vi forlod Grenaa i 3 graders frost og ankom til Uganda i 37 graders varme, - men det var bestemt ikke de eneste yderpunkter. - Således brugte vi en hel rulle film, da vi på lang afstand så den første flodhest, for nogle dage senere at få spoleret nattesøvnen, da op til flere af slagsen græssede to meter fra hytten hvor vi sov.  En anden højst usædvanlig oplevelse var mødet med nogle af de sidste nulevende pygmæer.

- Der var bestemt ikke tale om dværge, eller folk der måske på en eller anden måde så  ”forkerte” ud.  Nej, her var tale om helt ”almindelige” og meget smukke mennesker, der bare ikke var ret høje. - Alle pygmæerne, mænd som kvinder var lige høje: ca. 130 cm. - Den højste ”pygmæ” var omkring 150 cm. men tilhørte en ”blandingsrace”

2. del (46  min.) Omkring 1.900 km kørte vi i det utroligt fattige men meget frodige og smukke land. Vi så masser af vilde dyr ( elefanter, giraffer, løver, flodheste, krokodiller, antiloper, gazeller, bøfler, vortesvin, aber, fugle, kryb, osv. - osv. )

- Men heldigvis fandt vi også det vi måske havde glædet os allermest til: Bjerggorillaerne.     Dybt inde i regnskoven, på grænsen mellem Rwanda og Zaire, fandt vi ”Mubari-gruppen” der har været kendt siden 1993. - Den består af 16 individer: Én sølvryg, 6 hunner og 9 unger.  Det var en ubeskrivelig oplevelse, der var alle pengene værd og ingen var overhovedet i tvivl:

Vi mennesker er i familie med disse dyr.

               

 

 

 

 

© COPYRIGHT 2008 LYSBILLEDER.DK